Selecteer een pagina

Contactgegevens:

Katja Westerhoff
Hoge Esweg 46
7441 EG  Nijverdal
Nederland

Telefoon:  06 – 537 452 03
Telefoon Rusland;  007.911 245 1238

website:          https://www.katjawesterhoff.nl
oude website:    http://katja.atspace.com

e-mail:             katjawesterhoff@hotmail.com

Exposities

 

Rondom kerst en jaarwisseling exposeert de Nijverdalse kunstenares Katja Westerhoff een deel van haar schilderijen in de centrale Hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur te Nijverdal. De expositie “I believe in angels”  toont een selectie uit de nieuwere werken, maar ook enkele eerder geëxposeerd werk.  De opening van deze expositie zal plaatsvinden op 12 december 2015, om 11:30 uur.   Hierbij nodigt zij u uit de openingshandeling van deze expositie bij te wonen.

11:15 uur  Ontvangst met koffie en Russische lekkernijen
11;30 uur  Welkom
11:35 uur  Openingshandeling door mevr Anja van den Dolder met een korte toelichting
11:45 uur  De kunstenaar aan het woord
11:50 uur  Bezichtiging expositie
12:00 uur  Einde openingsprogramma

Gedurende de expositie zal ook het door Katja Westerhoff geïllustreerde boekje  “Sprookje over het reizende sterretje” te koop zijn, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt voor kinderen met kanker in Sint Petersburg.   De expositie wordt gehouden in een samenwerking met de ZINiN Bibliotheek en de gemeente Hellendoorn.

I believe in Angels. Dat is de titel van de expositie van de Nijverdalse kunstenares Katja Westerhoff. De schilderijen die er te zien zijn in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur geven het gevoel, de emoties van Katja weer. Er zijn onder andere veel engelen te zien op de schilderijen. ‘Volgens Katja zijn er veel engelen om ons heen, zij zijn de helpers van mensen, vooral in deze tijd’, zegt zij. In haar schilderijen hebben engelen geen gezicht, maar volgens Katja hoeft dat ook niet. ‘Er zijn veel engelen om ons heen, ook al zien we ze niet’, vertelt ze. ‘Dat is zoals ik daar tegenaan kijk’. Door middel van deze schilderijen wil zij dit mooie gevoel meegeven aan de mensen die naar de expositie komen kijken. Zo wil zij een positieve kijk geven op de wereld, ook al lijkt dat tegenwoordig best heel moeilijk. ‘Er lopen op deze aarde veel mensen rond die veel mooie dingen doen, daar moeten we naar kijken. Dat zijn menselijke engelen. Mensen kunnen engelen zijn, als ze maar willen. Een lichtje zijn voor een ander’, vertelt Katja. Zo wil zij met deze expositie een ander licht op de wereld proberen te schijnen.

Jaren geleden begon Katja met het schilderen van iconen, daaruit voort kwam haar huidige werk. Haar werk heeft veel invloeden vanuit Rusland, waar zij ruim twintig jaar humanitaire hulp verleent aan volwassenen en kinderen die dit hard nodig hebben. Zo illustreerde zij het boekje ‘Sprookje over het reizende sterretje’ van de bekende Russische schrijfster Irina Rogaleva. Het is een sprookje dat zich in de kersttijd afspeelt,  gaat over een sterretje dat, net als veel mensen, op zoek is naar vriendschap, liefde en genegenheid. Na veel omzwervingen en avonturen vind het sterretje een vriendin voor het leven op de aarde en reist dan vol geluk terug naar haar eigen plek in het heelal. ‘Dit sprookje moet dus eigenlijk geen sprookje zijn, maar werkelijkheid’, zegt Katja. ‘Vriendschap moet boven alles gaan’. Het boekje werd gesponsord door diverse bedrijven en instanties en de opbrengst is voor Russische kinderen die aan kanker lijden. De expositie, die ongeveer twintig werken van Katja Westerhoff laat zien, start op zaterdag 12 december en wordt om 11.30 uur geopend door wethouder Anja van den Dolder. De expositie duurt tot 27 januari en de entree is gratis en is te zien tijdens de openingsuren van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

####