Selecteer een pagina

Nieuws:

Presentatie Fotoboek Katja Westerhoff

De presentatie van het Fotoboek ‘Katja Westerhoff’ (Schilderijen, Beschilderde eieren en Iconen), die stond gepland voor de tweede helft van oktober 2021 op Nevski 20, is verzet naar de tweede helft van april 2022.

Een en ander zal plaatsvinden in het kader van de Nederlandse weken in 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag vragen we uw aandacht voor het project: fotoboek van het werk van Katja Westerhoff.

Katja Westerhoff is in 1984 begonnen met het schilderen van Iconen. Ze maakt ook acrylverf schilderijen en ze beschildert struisvogeleieren met religieuze afbeeldingen. In 1987 reisde ze voor het eerst naar Rusland. Katja heeft veel exposities gehad in Rusland en in Nederland. Ze weet met haar afbeeldingen bezoekers te raken. Met haar schilderijen, iconen en eieren van: kathedralen, heiligen en engelen wil ze bezoekers een positieve kijk op de wereld geven. Zowel in Rusland als in Nederland komen bezoekers -na het bekijken van werk- vaak ontroerd naar Katja toe om haar te bedanken. Bezoekers ervaren door haar werken een stukje authentiek Rusland, met name het Russisch orthodoxe geloof. Iedereen vindt het bijzonder.  In Rusland wordt haar werk enorm gewaardeerd. Zo ontving zij de orde van Ekatarina de Grote. Een oorkonde voor vrouwen, die in Rusland bijzondere humanitaire werkzaamheden hebben verricht. Hij was in 2012 nog maar aan 21 vrouwen uitgereikt. Van de Russisch Orthodoxe kerk kreeg ze een onderscheiding in zilver van de heilige Aleksander Svirski.

Katja heeft de respectabele leeftijd van 76 jaar bereikt, maar ze is actiever dan menig jongere. Ze heeft een productie van een paar honderd iconen, schilderijen en eieren op haar naam staan. Ze hangen in kerken, komen terecht achter deuren in huiskamers en verdwijnen zo uit het zicht. Zonde toch?

Om toch een deel van haar werk voor een groter publiek te bewaren heeft een initiatiefgroep, gesteund door de stichting Vrienden van Sint-Petersburg het stoutmoedige plan opgevat om van een aantal van haar schilderijen, iconen en eieren een boek te maken.

 

Het boek wordt uitgebracht op A4 formaat voorzien van een harde kaft.

Het binnenwerk bevat 90 pagina’s met fullcolour afbeeldingen van haar werk en 20 pagina’s teksten. (10 x Nederlands en 10x Russisch). Alle pagina’s in hoogglans.

Het boek wordt gedrukt in een oplage van 200 exemplaren.

 We streven ernaar om het in de 2e helft van april 2021 klaar te hebben, zodat het een rol kan spelen tijdens de Nederlandse weken in Sint-Petersburg, in de voormalige kerkzaal van de Nederlandse Hervormde gemeente, aan de Nesvki prospekt 20.

Helpt u ons deze uitgave mogelijk te maken?

Dit kan op verschillende manieren

 

Optie 1 Hoofdsponsor

Indien u ons ondersteunt met een bijdrage van € 1500,00 ontvangt u 20 exemplaren om bijv. te gebruiken als relatiegeschenk. Plus een prachtig schilderij, formaat 40.x 50 cm,  gemaakt door Katja.  U krijgt bovendien voor in het boek, op de 1e pagina “Hoofdsponsors”, een ½ pagina ruimte om in fullcolour uw bedrijf in de totale oplage te promoten. Er zullen in de uitgave maximaal 2 hoofdsponsors worden vermeld.

Optie 2 Grote sponsor

U kunt ons ook  ondersteunen met een bijdrage van € 1000,00. Hiervoor ontvangt u 15 exemplaren om bijv. te gebruiken als relatiegeschenk. Plus een prachtig schilderij, formaat 30 x 40 cm, gemaakt door Katja. U krijgt dan op de 2e pagina “Sponsors” een 1/4 pagina ruimte om in fullcolour uw bedrijf in de totale oplage te promoten. Er zullen maximaal 4 sponsors worden vermeld.

Rekeningnummer.

Voor alle sponsorbetalingen geldt: U kunt het bedrag overmaken naar de Raborekening NL80 RABO 0302 9139 98 ten name van:  Stichting Vrienden van St. Petersburg. Vermeld daarbij: Boek Katja, Adres en Woonplaats, emailadres, aantal boeken. Het is belangrijk om van iedere sponsor de juiste contactgegevens te ontvangen!

Mocht het project om welke reden niet doorgaan, dan krijgt u uw geld terug.

 

Mocht het project op den duur meer opbrengen, dan dat het gekost heeft, dan heeft Katja twee goede doelen voor de opbrengst van het boek: ouderen in Lodenoje polje* en Een klein belangrijk kankerproject.*

*Katja’s doelen:

  1. Een percentage van de opbrengst wordt besteed aan ouderen in Lodenoje Polje, Rusland. Lodenoje Polje is een provincie stadje ongeveer 300 km. van St.Petersburg. Het geld wordt direct besteed aan de ouderen. In de kerk van Lodenoje Polje heeft Katja onder andere alle altaar iconen geschilderd.
  2. Een klein belangrijk kankerproject. Via de kerk in St.Petersburg zijn er 2 jonge mensen die ik financieel steun. Op dit moment wordt dit project gefinancierd door de verkoop van het door Katja geïllustreerde sprookjesboekje: Sprookje over    het reizende sterretje.

De personen om wie het gaat:

Angelina Ilina, geboren: 5-03-1984. Medicatie borstkanker, 2012/2013. Gebroken rug, 2012. Onder behandeling van het oncologisch Instituut in Petersburg.

Makar Philimonov, geboren: 1-02-2015. Ziekte van Hutchinson. Operatie en chemo sinds 2017. Onder behandeling in Keulen. 2x per jaar controle in Duitsland.

Verdere informatie kunt u vinden op de website van Katja: www.katjawesterhoff.nl

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het boek dan kunt u contact opnemen met;

Hans van der Maarel, projectcoördinator, +31(0) 6 12 400040. hansvandermaarel@hotmail.com

of

Katja Westerhoff, +31 (0) 6 5374520. katjawesterhoff@hotmail.com

Enkele voorbeelden van foto’s in het boek (zie ook: www.katjawesterhoff.nl)