Selecteer een pagina

 

 

Boek bestellen

Katja Fotoboek, 132 pagina’s op hoogglans papier, 25 pag. tekst en 110 pag. foto’s.
Een mooi boek om te hebben of cadeau te geven.
De kosten zijn 25€ + 6.50€ verzendkosten in Nederland, per boek.
De opbrengst komt geheel ten goede aan humanitaire projecten.

Katja Westerhoff (1944) raakte op latere leeftijd gefascineerd door iconen. Zij besloot om zelf iconen te gaan schrijven (bij iconen heet het vervaardigen van iconen schrijven). Een bijzondere variant van haar iconen zien we terug in haar beschilderde struisvogeleieren. Afbeeldingen van iconen en heiligen op eieren. Na enkele bezoeken aan de voormalige Sovjet Unie besloot ze zich te laten dopen in het orthodoxe geloof. Omstreeks de eeuwwisseling begon ze met het maken van schilderijen gesteund door haar mentor en geestelijke vader. De resultaten zijn van een bijzondere schoonheid. Naast haar creatieve activiteiten heeft zij in Rusland veel humanitair werk verricht. Katja ontving voor haar verdiensten in Rusland de orde van Ekatarina de Grote. Een onderscheiding voor vrouwen, die in Rusland bijzondere humanitaire werkzaamheden hebben verricht. Deze orde was in 2012 nog maar aan 21 vrouwen uitgereikt. Van de Russisch Orthodoxe kerk kreeg ze de onderscheiding in zilver en in goud van de heilige Aleksander Svirski.

 

 

 

Boek bestellen

Begin 2022 is het boek: Verhalen uit het echte Rusland, gepubliceerd bij uitgeverij Boekscout. Het boek is geschreven door Hans van der Maarel, die sinds 2009 regelmatig in Rusland verblijft. Hij heeft een Russische vrouw.

Hij vertelt over de Russische samenleving van voor 24 februari 2022 met humor en relativering. Het zijn verhalen uit eigen ervaring. Voor de liefhebber van Rusland beslist een aanrader. De verkoopprijs is € 22,49 (incl. verzendkosten).